iVario Pro (nowość)

Masz pytania?
Nasz handlowiec chętnie Ci odpowie na pytania!

RATIONAL iVario Pro

Gotować, smażyć i frytować w jednym urządzeniu. Nawet o 4 razy szybciej i przy zużyciu energii mniejszym o 40%. iVario zastępuje tym samym liczne tradycyjne sprzęty kuchenne. Trzon kuchenny, patelnię, makaroniarkę, grill i frytownicę. A w restauracji z mise en place i à la carte nie można się bez niego obyć.

Urządzenie wielofunkcyjne iVarioPRO rozwiązuję wiele problemów

– duże ilości…w krótkim czasie … bez konieczności korzystania z patelni uchylnej, kotła, frytownicy i sprzętów do gotowania ciśnieniowego. Jest to możliwe tylko w iVario Pro L lub XL. Ponieważ zastępują one wiele tradycyjnych sprzętów kuchennych. Są nawet o 4 razy szybsze. I zużywają nawet o 40% mniej energii. Dlatego w punktach żywienia zbiorowego nie można się już bez nich obejść.

 

Patelnia uchylna, kocioł, frytownica i sprzęt do gotowania ciśnieniowego w nowej odsłonie.

iVario Line Up 4 transparent_image-webl
  • Intuicyjna obsługa
  • Skuteczne zarządzanie energią
  • Pożądane rezultaty bez nadzorowania
  • Gotowanie pod ciśnieniem (opcjonalne)
  • Podział dna kadzi na cztery strefy
  • Szybkość i precyzja.
  • Precyzyjne, inteligentne, wydajne – zarządzanie temperaturą w iVario Pro. Niezależnie od wielkości urządzenia. Nic się nie przypala, nic nie kipi. Nowy standard:
  • Krótkie czasy rozgrzewania
  • Precyzyjna regulacja temperatury
  • Niewielkie zużycie energii
  • Mały nakład pracy w związku z czyszczeniem
  • Jest to możliwe dzięki ceramicznym elementom grzewczym pod odpornym na zadrapania dnem kadzi. Rozgrzewają się równomiernie nawet w narożach. W razie potrzeby temperaturę można bardzo szybko obniżyć. A dodatkowo dostępne są rezerwy mocy. Specjalnie z myślą o podsmażaniu dużych ilości w punktach żywienia zbiorowego. I o podlewaniu potraw bez dużych wahań temperatury.

iVario 2-XS

Do żywienia zbiorowego

Pojemność użytkowa: 2×17 l
30-50 porcji w jednym cyklu obsługi
Powierzchnia gotowania: 2 x 13 dm2

iVario Pro-2S 

Do żywienia zbiorowego

Pojemność użytkowa: 2 x 25 l
50-100 porcji w jednym cyklu obsługi
Powierzchnia gotowania: 2 x 19 dm2

iVario Pro L

Dla punktów żywienia zbiorowego 

Pojemność użytkowa: 100 l
100-300 porcji w jednym cyklu obsługi
Powierzchnia gotowania: 39 dm2

iVario Pro XL

Do żywienia zbiorowego

Pojemność użytkowa: 150 l
100-500 porcji w jednym cyklu obsługi
Powierzchnia gotowania: 60 dm2

Przykładowe wydajności:

Duże ilości w iVario Pro XL.

  • Smażony ryż
    100 porcji w 20 minut
  • Sos boloński
    1200 porcji w 90 minut
  • Zupa warzywna
    400 porcji w 35 minut
  • Warzywa w cieście
    12 kg w 19 minut
  • Makaron (penne)
    15 kg w 22 minuty
  • Pieczeń duszona
    70 kg w 120 minut
  • Brokuły
    18 kg w 23 minuty
  • Ryż na mleku
    800 porcji w 70 minut

 

Czujniki w dnie kadzi rozpoznają wielkość załadunku, stan i ilość produktów, a następnie automatycznie dostosowują do nich proces przyrządzania. Raz za razem. iVario powiadamia o konieczności podjęcia obrócenia, podlania lub wyjęcia produktów.

W razie potrzeby powierzchnię kadzi można podzielić na aż cztery strefy. I przyrządzać różne potrawy w różnych temperaturach w różnym czasie.