Masz pytania?
Nasz handlowiec chętnie Ci odpowie na pytania!
RATIONAL iVario Pro
Gotować, smażyć i frytować w jednym urządzeniu. Nawet o 4 razy szybciej i przy zużyciu energii mniejszym o 40%. iVario zastępuje tym samym liczne tradycyjne sprzęty kuchenne. Trzon kuchenny, patelnię, makaroniarkę, grill i frytownicę. A w restauracji z mise en place i à la carte nie można się bez niego obyć.
Urządzenie wielofunkcyjne iVarioPRO rozwiązuję wiele problemów …
– duże ilości…w krótkim czasie … bez konieczności korzystania z patelni uchylnej, kotła, frytownicy i sprzętów do gotowania ciśnieniowego. Jest to możliwe tylko w iVario Pro L lub XL. Ponieważ zastępują one wiele tradycyjnych sprzętów kuchennych. Są nawet o 4 razy szybsze. I zużywają nawet o 40% mniej energii. Dlatego w punktach żywienia zbiorowego nie można się już bez nich obejść.
Patelnia uchylna, kocioł, frytownica i sprzęt do gotowania ciśnieniowego w nowej odsłonie.
- Intuicyjna obsługa
- Skuteczne zarządzanie energią
- Pożądane rezultaty bez nadzorowania
- Gotowanie pod ciśnieniem (opcjonalne)
- Podział dna kadzi na cztery strefy
- Szybkość i precyzja.
- Precyzyjne, inteligentne, wydajne – zarządzanie temperaturą w iVario Pro. Niezależnie od wielkości urządzenia. Nic się nie przypala, nic nie kipi. Nowy standard:
- Krótkie czasy rozgrzewania
- Precyzyjna regulacja temperatury
- Niewielkie zużycie energii
- Mały nakład pracy w związku z czyszczeniem
- Jest to możliwe dzięki ceramicznym elementom grzewczym pod odpornym na zadrapania dnem kadzi. Rozgrzewają się równomiernie nawet w narożach. W razie potrzeby temperaturę można bardzo szybko obniżyć. A dodatkowo dostępne są rezerwy mocy. Specjalnie z myślą o podsmażaniu dużych ilości w punktach żywienia zbiorowego. I o podlewaniu potraw bez dużych wahań temperatury.
iVario Pro L
Dla punktów żywienia zbiorowego
Pojemność użytkowa: 100 l
100-300 porcji w jednym cyklu obsługi
Powierzchnia gotowania: 39 dm2
Przykładowe wydajności:
Duże ilości w iVario Pro XL.
- Smażony ryż
100 porcji w 20 minut - Sos boloński
1200 porcji w 90 minut - Zupa warzywna
400 porcji w 35 minut - Warzywa w cieście
12 kg w 19 minut - Makaron (penne)
15 kg w 22 minuty - Pieczeń duszona
70 kg w 120 minut - Brokuły
18 kg w 23 minuty - Ryż na mleku
800 porcji w 70 minut
Czujniki w dnie kadzi rozpoznają wielkość załadunku, stan i ilość produktów, a następnie automatycznie dostosowują do nich proces przyrządzania. Raz za razem. iVario powiadamia o konieczności podjęcia obrócenia, podlania lub wyjęcia produktów.
W razie potrzeby powierzchnię kadzi można podzielić na aż cztery strefy. I przyrządzać różne potrawy w różnych temperaturach w różnym czasie.